עו"ד רן רייכמן: האם לאישה יש זכויות בדירה מלפני הנישואין?

עו"ד רן רייכמן הציג במסגרת התכנית "שאלה משפטית" בערוץ 2 שאלה שהגיעה לאולפן. הפונה הסביר כי לפני 15 שנה אספה אמו שקל לשקל ורכשה דירה קטנה לו ולאחיו. כיום הדירה שווה הרבה כסף ומכניסה לשני האחים שכר דירה יפה שבו הם מתחלקים.

לדברי הצופה, על הדירה נרשמה הערת אזהרה לטובת האם. אחיו נישא לפני מספר שנים ואילו הוא מתכנן להתחתן בחודש הבא. אמו העלתה חשש: מה יעלה בגורל הדירה אם אשתו של אחיו או אשתו, ירצו להתגרש?

"חשוב מאוד לערוך הסכם ממון בין בני זוג", הבהיר עו"ד רן רייכמן. "הסכם זה פותר בעיות רבות בעתיד. לפי התיאור, הדירה נרכשה על ידי האם במתנה עבור שני בניה, והדירה רשומה על שם שני האחים באופן שווה. על פי חוק יחסי ממון, מאחר שמדובר בדירה מלפני הנישואין, לאשת אחיו של השואל ולאשתו העתידית לא מגיעות זכויות בדירה".

עו"ד רן רייכמן

עו"ד רן רייכמן

למרות הקביעה הברורה הזו, ציין עו"ד רן רייכמן כי אנו עדים בשנים האחרונות לשינויים בפסיקת בית המשפט העליון, גם בעניין שיתוף נכס שאינו נחשב בר שיתוף במובן הקלאסי.

ההמלצה של עו"ד רן רייכמן: לבדוק שתהיה הפרדה רכושית מוחלטת של דמי השכירות, כלומר לא להכניס את דמי השכירות המתקבלים לחשבון משותף עם האישה – זאת משום שהדבר עשוי ביום מן הימים להתפרש על ידי בית המשפט ככוונה לשתף את האישה. המלצה נוספת היא לערוך הסכם ממון עם הנשים ולהבהיר שמה שנצבר במשותף הוא משותף, ושאותה הדירה שנרכשה קודם היא אינה בת שיתוף.

פורסם בקטגוריה וידאו, סוגיות בגירושין, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.